Skip to main content

OSU betekent geduld, respect en waardering

By mei 20, 2021november 18th, 2021Nieuws

OSU betekent geduld, respect en waardering.

Wanneer je een sterk lichaam en een sterke spirit wilt ontwikkelen is het noodzakelijk om je te onderwerpen aan een strenge training. …Wanneer je de dojo binnengaat, buig je en zeg je “Osu”. Dit betekent dat je de dojo respecteert en de tijd dat je daar traint.

 

Heb je je altijd afgevraagd wat de kickboksgroet Ush of Osu betekent? Bij kickboksen is respect een heel belangrijk onderdeel. Het gaat om zowel respect voor de dojo, als voor je leraren en voor jezelf.

Traditie van respect

Bij het kickboksen train je je lichaam en je geest. Tijdens de training werk je aan je doorzettingsvermogen, aandacht, geduld, zelfbeheersing en respect. Het is onderdeel van de traditie om dit respect voor jezelf en anderen te uiten in de groet Ush of Osu.

 

Zodra je de dojo (de sportzaal) binnenkomt, zeg je het woord Ush. Dit betekent respect voor de dojo. Ook bij het verlaten van de dojo wordt Ush gezegd. Tijdens de kickbokstraining zorg je dat je met respect met elkaar omgaat en je aan de regels houdt.

Je aan de regels houden

Op elke sportschool wordt verschillend omgegaan met respect en de regels. Het is belangrijk dat je docent zorgt dat de regels nageleefd worden en dat je met een gevoel van veiligheid kunt kickboksen.

De kickboksleraar zal er op letten dat de regels nageleefd worden. Zelf zul je ook moeten zorgen dat je je eigen grenzen en die van anderen respecteert.

Bij Kickboxing-Sansaar Sport hebben we veiligheid en respect voor elkaar hoog in het vaandel staan. Wil je de sfeer eens komen proeven?